úterý 25. října 2016

BYLINKOVÁ CESTA s Magdalénou Dobromilou nově pokračuje v LISTENU

Před několika lety jsem napsala knihu o bylinkách pro děti a maminky, v jejímž úvodu jsou tato slova: Svou osobní bylinkovou životní cestu  jsem si zvolila v souladu s přírodou a chci po ní doprovázet i své děti. Je to cesta zelená i pestrá, voňavá, někdy i hořká a trnitá, voní hlínou, lesem a bzučí včelami. 
Později jsme pod názvem Bylinková cesta pořádaly s kamarádkami setkání pro ženy, kde jsme spojovaly poznávání bylin, cvičení jógy, tanec a výtvarné tvoření. Moje cesta bylinářky mě přivedla i do Zahradního dvora Listen, do této přenádherné zahrady, která mě okouzlila na první pohled. 

Je mi potěšením, že mohu nabídnout své znalosti všem, kteří se zajímají o bylinky a chtějí se učit vlastní prací a zkušeností nejenom teorií. V této krásné zahradě je ještě mnoho míst, které čekají na pracovité ruce, aby z nich vykouzlily oázu zeleně, nejen okrasné, ale i užitečné jako jsou právě léčivé a byliny. Na podzimní slavnosti v září jsme společně s dětmi a skřítky vyseli první semínka měsíčků a vykročili tak na pokračování Bylinkové cesty. O bylinky budeme od jara společně s dalšími zájemci pečovat a učit se je i používat a zpracovávat. První setkání Bylinkové cesty na téma zpracování léčivých bylin a míchání čajů a mastí pro podzimní čas bude v termínu školy 26.11. 2016  po skončení vyučování od 17 -19h Zájemce prosíme o včasné nahlášení předem na můj mail: majdas@volny.cz.
mé nové bylinkové články najdete každý měsíc na webu: http://m.svethomeopatie.cz/cs/2276-s-kostivalem-na-podzimni-vylety
http://m.svethomeopatie.cz/cs/2289-tymian-neni-jen-korenim-do-kuchyne-pomuze-i-pri-kasli

moje říjnová bylinková přednáška v centru AVASA na Praze 8 je přesunuta na nový lednový termín
http://www.avasa.cz/seminare/bylinky-pro-posileni-imunity/70

na FB mám skupinu kam se můžete přidat: https://www.facebook.com/groups/1577934769135789/