úterý 11. června 2019

Červnové svatojánské bylinkování a letní akce

Zahrádka u nás rozkvétá růžemi, voní meduňkou a brzy rozkvete i svatojánská bylinka třezalka. V pondělí přišly děti z anglické školy na exkurzi do zahrádky a již tento pátek 14.6. se těšíme na svatojánské tvoření s Andreou Popprovou a skřítky a vílami a jejími novými knížkami pro děti od 16 - 19h v Třebonicích.
Dále vás zvu na letní zahradní slavnost do Zahradního dvora Listen u Nymburka www.listen.cz  v sobotu 22.6. kde budu mít také bylinkovou vycházku a ukázku své nové knihy Bylinky pro děti a maminky 2. Dokončila jsem ji po dlouhých 10 letech práce a měla by vyjít v Gradě začátkem července 2019. Její slavnostní představení plánuji jako zahradní slavnost předběžně na sobotu 31.8. u nás na zahradě, kde uvidíte na živo všechny hrdiny z knihy - léčivé bylinky, keře, moje děti i kocourka Fiškuse.


Pro zájemce o tábor indiánů pro rodiny s dětmi připojuji pozvání na nové místo - Výbrnice u Nižbora v termínu 17. -24.8. 2019 - téma je přežití v divočině a živel VZDUCH.
Přijeďte si vyzkoušet táboření v lesích bez koupelny a lednice.
zde bude také odpolední dílna pro veřejnost v pondělí 19.8. od 15 - 19h - přežití a vaření v divočině
s výrobou vlastního luku, střílení na terč, poznáváním sbíráním a vařením na ohni z planých rostlin a plodů, ochutnávkou fermentovaných nápojů – limonády a vína z planých plodů a Radimem Řehákem z Brna – představení nové knihy Bylinky pro děti a maminky 2 Magdaléna D.Staňkové. Zájemce o dílnu prosíme o nahlášení předem (na místě nebudu na mailu jen na mobilu) Vstupné s jídlem v ceně je 200,- pro jednotlivce a 300 – 500,- Kč za rodinu podle počtu členů. Uvítáme i kanystr pitné vody a domácí ovoce či zeleninu na společnou hostinu.
prosím o všechny zájemce aby se přihlásili předem do konce června - na celý tábor nebo jen na odpolední dílnu, podrobnější info o táboře zašlu mailem na vyžádání.