pondělí 4. prosince 2017

První Adventní sníh

S letošní první Adventní nedělí přišel i první sníh a v noci zářil nádherný úplněk. Poslední růže v zahradě ještě kvetou i když na sobě mají krystalky zmrzlé vody a září ve slunci jako drahokamy.
I v zimě může být zahrada krásná. Krásná je i zimní zahrada v zahradním dvoře Listen, kde jsme minulou sobotu měli další setkání Bylinkové cesty na téma zpracování kořenů kostivalu a dalších bylin. Setkání bylo mezinárodní, přijela návštěva z Německa a také jsme povídání nahrávaly jako reportáž do Bylináře MaMa mia s Mariou Mojžíšovou. Brzy si nový díl i s nahrávkou zvuku strouhání kořenů...budete moci poslechnout na: http://www.radiobohemia.cz/porady/



Doma s dětmi pečeme perníčky a těšíme se na Mikuláše a na Vánoce. Tradiční zpívání koled pro rodiny s dětmi bude u nás v Třebonicích letos už 17. rokem v neděli 17.12. od 15h v restauraci pivovaru. Zájemce prosíme o včasné nahlášení, kapacita míst je omezena.
Již nyní se můžete také hlásit na lednový bylinkový seminář do Vyškova na Moravě, plakátek najdete vpravo mezi pozvánkami.
Přejeme všem klidný Advent.